6 juli 2012

Allsång som heter duga

Nu till helgen kan du åka till Pelarne församling i Linköpings stift och vara med och sjunga alla psalmerna i psalmboken. 


Något för den som inte gillade allsångsmässan i radion som sändes den 17 juni. (Den kan du lyssna på här>>) Då sjungs ju sånger som inte var psalmer.


Men nu är det alltså psalmbokens psalmer som ska sjungas, allihopa, och alla verser. Så från klockan 7.00 på lördag morgon till söndag kväll 19.00 räknar församlingen med att hålla på att sjunga alla 800 psalmer.


Det är organiserat av kantorn Yvohn Thunborg som fick idén när församlingen för några år sedan läste hela bibeln tillsammans i ett högläsningsmaraton. Nu är det alltså dags för psalmboken. 


Så passa på och kom och sjung med, lär dig nya psalmer eller sjung med i dina älsklingspsalmer.

Musik är friskvård. Och att sjunga lovsånger blir ju dubbelfriskvård. Ta chansen att vara med om du är i närheten.

Det skulle ju vara väldigt roligt om de kunde göra en bambusersändning på hela maratonet så att vi var fler som kunde vara med.

Kyrkans Tidning: Psalmsång dag och natt i Pelarne>>

Ur POSKs vision och program:
Musiken i kyrkan är ett redskap för att utforska, förmedla och fördjupa tron. Detta ska ske med hjälp av en musikalisk bredd. Musiken är en viktig del i vårt gudstjänstliv och tillför en dimension som förstärker och förtydligar evangeliet om Jesus Kristus.
 Uppdaterad 2012 07 11
Så här gick det under psalmmaratonet:
Kyrkans Tidning: Hallå där, kantor Yvohn Thunborg>> 
Och hur lång tid tog det?
- 34 timmar och 15 minuter, något snabbare än vi planerat. Det gick fortare på slutet när vi kom till tilläggspsalmerna.
Hur mycket folk kom det?
-Fler än vi hade trott, cirka 200. Alla man möter nu pratar om vilken stor och positiv överraskning det var att få vara med. Många berättar att de bara tänkt stanna en stund men blev kvar först under femtio psalmer och sedan hundra till. En dam var i princip med hela tiden.


Inga kommentarer: