15 feb. 2009

Jag säger det igen - EN FRI RÖST!

Olle Burell och Karin Perers, gruppledare för socialdemokraterna respektive centern i kyrkomötet har skrivit en artikel i Svenska Dagbladet "Brännpunkt". "Även nio biskopar kan ha fel"
>>Läs hela artikeln här>>

Återigen upprör sig Olle Burell, nu tillsammans med Karin Perers, över att nio biskopar har vågat att tycka något annat än socialdemokraterna och riksdagen.

Och återigen säger jag - det är precis det som biskoparna skall göra! Om vi inte hade biskoparna som vågade säga att de tycker att beslutet är fel, för Svenska kyrkan, så vore det förfärligt. Och om jag har förstått det hela rätt så är inte problemet att biskoparna inte kan tänka sig att viga homosexuella par - det tror jag varenda en av de nio biskoparna är beredda att göra. Men de har också ett ansvar för hela kyrkan - inte bara för de 50-100 homosexuella par som vill viga sig i kyrkan varje år. De har ett ansvar att hålla samman kyrkan och att ta konsekvenserna av den separation och den situation som Svenska kyrkan befinner sig i.

Och om biskoparna tror att det bästa för Svenska kyrkan är att i detta fall släppa vigselrätten så är det helt OK för dem att säga det. Lika väl som det är helt OK för de fyra andra biskoparna att säga att de tycker att Svenska kyrka skall behålla vigselrätten. Och det skall Olle Burell och Karin Perers inte tycka något något om - som socialdemokrat och centerpartist. Men som aktiva församlinsgmedlemmar - som ansvariga för svenska kyrkan och som medlemmar i kyrkomötet kan de mycket väl få tycka att biskoparna gör rätt eller fel tolkning. Men blanda inte in vad riksdagen tycker eller säger.

Nej - låt Svenska kyrkan tala med en fri röst och en fri partipolitiskt obunden röst!

Uppdaterad 23.45 söndag
Ser att även Dagen på sin webbplats har skrivit om debattartikeln.
>>Läs hela Dagens artikel här>>
Enligt tidningen Dagen säger Burell och Perers att Svenska kyrkan kommer att förlora medlemmar på detta och det blir ungdomarna som går först…
Det undrar jag!
Jag tror att folk är klokare än så och faktiskt kan se att frågan har ett större djup och bredd än vad Burell och Perers försöker påskina.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaaaa!

Leif Ekstedt sa...

Alla partier är lika i tänket.
"m vi inte nominerar så får de andra övertaget."
Samma modell som barnen "han gör det ju så då gör jag det också"
Inte ens biskoparna vågar uttala sig i frågan. Partipiskan fungerar .

Anonym sa...

Jag skulle vilja att de som lämnar kyrkan hädanefter får svara på varför. Det är väl viss skillnad på orsaken till detta hos olika personer. Man kan undra vilka som finns kvar om Olle och Karin får fortsätta och bestämma: De bibeltrogna? De lågkyrkliga? De högkyrkliga? De anställda? Går det överhuvudtaget att vara kristen i Sv kyrkan med den politiska styrning som nu är? Är inte Sv k redan ett "företag" som ger kunderna (sekulära svenskar) det de vill ha, och därmed rensar läran från allt som inte är politiskt korrekt? Den som gifter sig med tidsandan blir snabbt änka, oavsett vad man lägger i ordet äktenskap...