15 feb. 2009

Biskop Tonys tankar

På biskop Tonys (Härnösand) webbplats läser jag följande:

Förvirrande epitet

Debatten om vigselrätten i Svenska kyrkan sätter beteckningar på oss som debatterar upp och ner. I liberala bloggar kallas vi som vill behålla vigselrätten för konservativa och de kollegor som vill avskaffa dem för öppna och liberala.

På Helle Kleins blogg kallas ”de nio” som vill avskaffa vigselrätten för mörkersällskap och vi som vill behålla den för äkta folkkyrkopräster. I e-postdebatten ”Kyrkans framtid” så har vi som vill behålla vigselrätten mer eller mindre tappat tron på Gud och de som vill avskaffa den är inte mycket bättre, men lite.

Kanske är det dags att fundera lite över vilka tillmälen vi ger varandra. För egen del ser jag oss alla som goda kristna oavsett om vi argumenterar för det ena eller andra. Detta är en fråga som inte har med vårt förhållande vår tro och tillit till Gud att göra, utan det är en fråga om vad som är lämpligt i förhållande till våra medmänniskor just nu idag. Där behöver vi Guds ledning.

+Tony


>>Tonys tankar>>


Och jag håller med biskop Tony - att vi bör tänka på vilka etiketter vi sätter på varandra, hur vi tilltalar varandra och hur det skall tolkas.


En fri röst i en fri kyrka! Partipolitiskt obunden!



Inga kommentarer: