19 mars 2011

Webcoast - kan det bli churchcoast?


Jag är på en mycket, mycket spännande konferens den här helgen i Göteborg - nämligen Webcoast>>

Webcoast är en konferens för människor som älskar internet och webben. Här är 200 personer som på olika sätt och i olika grad finns i de sociala medierna och som i sitt jobb eller privat kommunicerar med olika människor digitalt.

Eftersom vi i POSK finns i de sociala medierna, men jag behöver lära mig mer, så är jag här.

Och jag säger bara -det är superspännande! För det fanns nämligen inget färdigt program när vi kom hit igår. Utan klockan 20 släpptes "griden" - det vill säga ett stort schema där var och en som ville hålla en föreläsning, workshop eller berätta något fick tillfälle att sätta upp sig. Man kunde sätta upp sig på 20 minuter eller 40 minuter. Och det dröjde inte länge (typ 5 min) innan nästan hela schemat var fullt. Superspännande! Vilken entusiasm och kreativitet!

Så mycket spännande ämnet, så många duktiga människor och så mycket erfarenheter som utbyts.

Så idag har jag varit på flera olika föreläsningar. En handlade hur man kunde omvärldsbevaka med hjälp av internet och vilka olika hjälpmedel det finns på nätet. En handlade om problemet när man inte har med sig sin styrelse/chefer när man vill använda sociala medier i sitt arbete. (hmm… någon som känner igen sig…?) En handlade om hur en organisations kultur påverkas när medarbetarna använder sociala medier och hur man skall hantera det.

Jag har också varit och lyssnat på Brit Stakston som var en som pratade om regeringens projekt "Den digitala agendan" - ett projekt som it-minister Anna-Karin Hatt driver och där de gärna vill ha synpunkter från de som finns ute i den digitala världen.

Dessutom har jag varit och lärt mig hur man gör för att skriva effektiva texter (hmm… är inte så säker på att denna bloggpost skulle gå igenom ett sådant test) och alldeles nyss var jag på en föreläsning om minnesträning.

Högt och lågt alltså. Flera sponsorer finns där här också, och det pågår tävlingar av olika slag. Jag har köpt lotter och jag är med och tävlar om Bineros grymma “surfplatta” som surfar runt här på Webcoast i de olika föreläsningssalarna.

Jag funderar ju på hur det här konceptet skulle kunna gå att använda i Svenska kyrkan.

Jag jag tror att det skulle fungera alldeles utmärkt. Tänk om vi kunde samlas så här på olika platser. Alla delar med sig av sina erfarenheter. Vi har ju så himla mycket bra som görs i våra olika församlingar - vi borde lära oss att dela detta bättre! Föreläsningarna har inte bara handlat om att lära ut - utan också för att få input av de som är här och utbyta erfarenheter.

Här finns massa bra fikaplatser och möjligheter till personliga möten (ytterligare saker som vi i Svenska kyrkan är bra på) - förutom alla de möten som sker på internet med hjälp av twitter och bambuser. Är du intresserad av att följa med vad som händer här på Webcoast så kan du göra det på twitter under #webcoast och på bambuser där många av föreläsningarna ligger uppladdade under #webcoastTV.

Definitivt ett koncept som skulle fungera för Svenska kyrkan det här. Och så många spännande människor som jag har fått möta!

1 kommentar:

Brit Stakston sa...

Kul att du fick med min session! Och perfekt med länken till den digitala agendan : ) Vi ses säkert igen i digitala mingelsammanhang twitter.com/britstakston