18 mars 2011

Människor och tro om Fryshuset och Imamen


I fredagens människors och tro, radions P1, så diskuteras Fryshuskyrkan och den nyanställde Imamen.

En imam har anställts av Svenska kyrkan i Stockholm för att arbeta i Fryshuskyrkan, vilket har väckt intensiv debatt. Imamen i fråga, Othman Al Tawalbeh, har kontaktats av Säpo eftersom han anses stå under hot. En arabisk sajt kallar honom avfälling. Inom Svenska kyrkan går åsikterna isär om det lämpliga med att anställa en imam. Debatt mellan stiftsprost Bo Larsson och kyrkoherde Carl Erik Sahlberg, båda i Stockholms stift, och en muslimsk kritiker, Mahmoud Aldebe, Sveriges Muslimska Förbund.
Hitta till debatten här>>

Jag upprepar min uppmaning till Sofia församling - gör en pudel och se till att anställningen inte är i Svenska kyrkan så att kraften och fokuset istället kan läggas på själva projektet!
Projektet "Tillsammans för Sverige">>

Ur POSK:s handlingsprogram:
Församlingarnas medarbetare måste vara trygga i Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära liksom i sin egen personliga värdegrund och identitet för att kunna verka i dialog med den nyandlighet, allmänreligiositet och sekularisering som präglar vår tid. I det alltmera mångkulturella och mångreligiösa samhället vi lever i har vi som kyrka också ett ansvar att mötas i religionsdialog.

Inga kommentarer: