9 sep. 2012

På väg hem

Gudstjänsten på Stora torget blev väldigt bra. Det är alltid svårt att göra ett bra arrangemang på en öppen plats.

Men, det var mulet, och därmed lagom varmt. Allt tekniskt fungerade bra. Alla visste vart de skulle och liturgin flöt på. Biskop Antje och biskop Anders var mycket bra och sa kloka saker. (Anders predikan kanske kan hittas på en hemlig webbsida någonstans).

En stor blåsorkester ledde oss i psalmsången. Vi fick tillsammans sjunga psalmer och läsa evangelietexten (allt fanns på storskärm). Jag fick vara delaktig.

Möjligen skulle jag önskat att få sjunga lovsånger under nattvarden (nu spelade blåsorkestern) så hade det inte blivit så mycket prat. Möjligen kunde jag önskat att någon mer musikstil hade varit representerad (typ Gospel) men det var ändå väldigt bra.

Har träffat fler gamla och nya bekanta som alla vittnar om att de är supernöjda med arrangemanget och de föreläsningar där de varit med.

Nu är jag på väg hem. Med nya erfarenheter i bagaget och kraft att gå vidare.

POSK har skrivit vad vi vill med Svenska kyrkans internationella arbete. Läs mer på vår webbsida. www.posk.se

Lunds stift lämnade också över bollen till Karlstad stift som ordnar Världens fest den 30 maj-1 juni 2014.

1 kommentar:

Ewa A sa...

Ärkebiskopens tal och predikningar ligger på ärkebiskopens hemsida, www.svenskakyrkan.se/arkebiskopen, förutsatt att ärkebiskopen har ett skrivet manus. De senaste syns på startsidan, och vill man komma åt tidigare tal nås de via länken "Sagt och skrivet" i vänsterkanten.
Predikan på Stortorget i Malmö i söndags finns det dessvärre inget skriftligt manus till och kommer därför inte att läggas på webben.
/Ewa Almqvist,
ärkebiskopens pressekreterare