9 sep. 2012

...det är inget roligt...

...så sa ärkebiskopen när jag talade med honom i morse.

Vi sprang på varandra på torget och jag frågade varför talet inte låg på hans blogg. "nej, jag har slutat, det är inget roligt". Och han sa att det var få som läste och att det alltid var samma som kommenterade. Så han slutade. Han trodde bloggen var borttagen...

Tja, vi talade vidare om bloggar och twitter och att vara kyrkans röst. Och det är väl bara att konstatera att vi inte är riktigt överens om sakernas tillstånd. Det här kommer vi att behöva prata betydligt mer om!

Nä, jag blev helt enkelt lite matt. Inte av att ha pratat med ärkebiskopen, utan av han inte förstod hur viktig hans roll som ÄB är. Och att den måste synas och höras, på många sätt.

På tal om talet så sa han att dessa brukar läggas på webben, fast han visste inte var, det var svårt att hitta!!! Tablå!

Tja... Jag ska inte orda mer om detta.

Nu gör jag mig färdig för den stora gudstjänsten på Stortorget. Jag hörde blåsarna öva förut. De kommer från olika håll in på torget, det lät fantastiskt när de övade, kommer att bli ännu bättre på gudstjänsten. Och jag ska få sjunga psalmer högt på torget. Blir nog helt OK det här!

1 kommentar:

Ewa A sa...

Ärkebiskopens tal och predikningar ligger på www.svenskakyrkan.se/arkebiskopen, där de senaste syns på startsidan. Tidigare tal/predikningar nås via länken "Sagt och skrivet" i vänsterkanten.
Ärkebiskopens tal vid fredsmanifestationen i Malmö i lördags finns på Världens fests webbplats, www.svenskakyrkan.se/varldensfest.
Ibland dröjer det innan talen läggs ut, av praktiska skäl, och ibland finns inget skrivet manus - och då läggs talet inte ut alls, av uppenbara skäl.
/Ewa Almqvist, ärkebiskopens pressekreterare