10 maj 2012

Årets förnyare åter i Lunds stift

Ett pressmeddelande från Svenska kyrkan berättar att det är återigen i Lunds stift som årets förnyare finns.
Stort grattis till Landskrona församling.

Församlingen i Landskrona får pris för projektet BroBygge
Svenska kyrkan - 2012-05-10 07:40

Utvecklingsarbetet i Landskrona församling i Lunds stift har fått priset Årets förnyare i Svenska kyrkan.
En del av utvecklingsarbetet har omfattat projektet BroBygge som startade för tre år sedan. Målet var att etablera dialog och gränsöverskridande möten mellan barn och ungdomar, mellan kristna och muslimer, mellan män och kvinnor, mellan medelklass och arbetarklass i Landskrona församling.

En del av utvecklingsarbetet har omfattat projektet BroBygge som startade för tre år sedan. Målet var att etablera dialog och gränsöverskridande möten mellan barn och ungdomar, mellan kristna och muslimer, mellan män och kvinnor, mellan medelklass och arbetarklass i Landskrona församling. När projektet var avslutat hade en gränsöverskridande samverkan blivit centrum i församlingens identitet.

I motiveringen till priset som Årets förnyare heter det:
"I församlingens brobygge har man tagit frågorna om kyrkans betydelse för att motverka främlingsfientlighet, rasism och klassklyftor på allvar. Genom sitt arbete har man byggt broar mellan kristna och muslimer och mellan människor som lever olika liv, inte minst bland ungdomar i konfirmandåldern".

- Vi är jätteglada och stolta över priset, säger  Eva-Lotta Grantén, som varit projektledare.  Det är en bekräftelse att detta utvecklingsarbete bejakas av kyrkan. Församlingens arbete går vidare, även om projektet BroBygge är avslutat.

Priset "Årets förnyare i Svenska kyrkan" ska gå till en person eller grupp som verkat för ett gränsöverskridande och framåtvänd kyrka. Priset vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och gjuter hopp i Svenska kyrkan.

Bakom priset står Kyrkans Tidning, Gotlands kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling. Det delas ut under Gotlands kyrkvecka 9- 13 maj  i samband med söndagens gudstjänst.

För mer information kontakta; Eva-Lotta Grantén, chef för Lunds stifts utvecklingsavdelning och tidigare projektledare för BroBygge i Landskrona 046- 15 55 30
Bengt Karlgren, kyrkoherde i Landskrona, 0708 -239687.
Mats Hermansson, domprost i Visby och ledamot i juryn som utser
Årets förnyare 0498-20 68 10

Svenska kyrkan: Landskrona BroBygge>>

Förra året gick priset Årets förnyare till Richard Bonnevier och Fredrik Beverhjelm för deras arbete med konfirmnader i Lunds domkyrkoförsamling.
Årets förnyare 2011>>

Inga kommentarer: