14 mars 2012

Samling blev Alternativ

Borgerlig samling fick vi ju information om att Moderaternas nya nomineringsgrupp skulle heta. Nu visar det sig att namnet var upptaget och Moderaterna håller på att samla in namnunderskrifter till sin nomineringsgrupp som istället heter "Borgerligt alternativ".

Kan någon moderat förklara för mig varför de behöver ha en nomineringsgrupp som heter "Borgerligt alternativ". Vad är det denna grupp ska driva för frågor som är så särskiljande från de redan befintliga grupperna? Att det finns borgerliga alternativ? Borgerliga gudstjänster? Borgerlig begravning? Borgerlig vigsel? Borgerlig konfirmation? Borgerliga dop? Eller?

Allvarligt talat… Om nu inte moderaterna ska ställa upp i kyrkovalet som parti - är det då inte bättre att sälla sig till de partipolitiskt obundna grupper som redan finns? För vad är det för frågor den nya nomineringsgruppen ska driva som inte redan finns?

Alla moderater eller andra förtroendevalda som vill fortsätta ta ansvar i Svenska kyrkan - och vill göra det på grund av sitt engagemang i kyrkan (och inte ett politiskt parti) - Välkomna till POSK eller någon av de andra obundna grupperna!

Inga kommentarer: