12 dec. 2011

Tre biskopar och (tre) fyra domprostar


Tre biskopar och (tre) FYRA domprostar bloggar. (Har jag kanske missat någon? Tipsa mig i så fall!).

Uppdaterad 10.40
Tipstack till Torvald. Det fanns en domprost till! Strängnäs domprost Johan Dalman bloggar också!

Jag har lagt länkar till deras bloggar på min blogg till höger (och du hittar dem också längst ner i bloggposten). Det finns också länkar till allt det som biskoparna skriver under en av flikarna ovan.

Varför är det inte fler biskopar och domprostar som finns med i bloggosfären? Och kom nu inte med argumentet att de inte har tid eller att det är viktigare med mänskliga (ansikte mot ansikte) möten.

Jag tror det handlar om en rädsla att våga. Själv hade jag ingen aning om vad jag gjorde när jag började blogga - men det var ju bara att ta ett djupt andetag och slänga sig ut i blogghavet. Det går upp och ner. Ibland hittar man något viktigt att skriva om. Ibland blir det bara tankar. Ibland blir det debatt och synpunkter. Men om jag inte hade vågat hade jag heller inte fått någon respons.

Varför förstår inte biskoparna och domprostarna att detta är en väldigt bra arena att finnas på? Att vi faktiskt vill veta vad de tycker? Att det faktiskt är viktigt för Svenska kyrkan att de syns och hörs?

Snart kommer Skara stift att få en ny biskop. Det har funnits en blogg>> och en facebook-grupp>> där diskussioner har förts fram och tillbaka om olika kandidater. Nyttigt och bra. Den 10 januari kommer det "riktiga" nomineringsvalet att äga rum. Men redan då har många av kandidaterna redan diskuterats, många har kunnat ta del av synpunkter och funderingar och man behöver inte bara gå på de pläderingar som görs på plats.

Det är ju bara att hoppas att den nya Skara-biskopen är modig nog att också slänga sig ut i blogghavet och låta sin röst bli hörd.

Här har du de länkar som jag har hittat av biskopar och domprostar:

Biskopar och domprostar bloggar

Uppdaterad 10.27

Läs vad Jacob Sunnliden skriver - när hans möten på nätet också blir möten i verkliga livet - och det sprider sig! #Kyrktweetup

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här har du en till!
http://domprosten.wordpress.com/
Hälsn.
Torvald

Carina Etander Rimborg sa...

Tack Torvald! Johan är nu tillaggd!

Hans Josefsson sa...

Och biskop Antje twittrar, som @BiskopAntje. Den enda biskopen såvitt jag vet - domprostarna har jag inte koll på.
Hälsn
@hansfrasse

Anonym sa...

Väl talat, Carina! :-)
/Helena Taubner

Carina Etander Rimborg sa...

Tack Hasse - det stämmer att Antje twittrar - vilket är väldigt roligt.