8 dec. 2011

Nya Kyrkans tidning på webben


Kyrkans Tidning har utvecklat sin webbsida. Ett stort uppslag i dagens papperstidning (och på webben såklart) berättar om det nya upplägget.

En snabb genomtittning på det nya webbupplägget ger vid handen att det ser bra och överskådligt ut. Även om det alltid är så att när något är nytt och annorlunda så tar det en stund att vänja sig. Människan gillar inte förändringar.

Men när det gäller Kyrkans Tidnings webbsida så kan det egentligen bara bli bättre.

Och jag ser fram emot att det blir lättare att följa debatten i det nya "churchmill" - en som de skriver (i papperstidningen) "orädd plats där debattens vågor går höga, där ståndpunkter lyfts, får medhåll och mothugg. Där inga frågor är för stora eller små för att debatteras."

Det finns fortfarande saker som måste till. Tidningen kan inte läsas i iPad eller i iPhone. (är det för att kyrkostyrelsen inte skall läsa tidningen under sammanträdet? Med tanke på att alla i kyrkostyrelsen fått en läsplatta att ha sina sammanträdeshandlingar i, som det står om på sidan 4-5 i papperstidningen?)

Den vanliga inloggningen för oss som är prenumeranter fungerar inte ännu - men vi har fått länk till vår e-tidning via e-post. Barnsjukdomar som går över inom några veckor hoppas jag.

Kyrkans Tidning är bara att gratulera till den nya webbsidans utseende. Det kan bara bli bättre!

2 kommentarer:

Jonas Ringdahl sa...

Hej! Kul att du gillar nya webbplatsen! Det stämmer att e-tidningen inte fungerar på Ipad. Det har att göra med att den inte stöder sk flashformat, och vi överväger att titta på andra lösningar.
Tyvärr kommer det dröja mer än några veckor innan inloggningslösningen för prenumeranter är tillbaka. Det har att göra med att vi inväntar ett byte till nytt prenumerationssystem i början av nästa år. Hoppas ändå att det ska fungera att få länkarna via e-post fram tills dess.

hälsn Jonas Ringdahl, webbansvarig Kyrkans Tidning

Carina Etander Rimborg sa...

Tack Jonas!
Ser fram emot detta.