2 dec. 2011

Nominera årets förnyare


Årets förnyare är ett pris som årligen delas ut i samband med Gotlands kyrkvecka. 2010 gick priset till Bertil Johnsson som startade volontärbyrån i Svenska kyrkan. 2011 fick Richard Bonnevier och Fredrik Beverhjelm priset för sitt konfirmandarbete.

Men vem ska få priset 2012?

Där kan du vara med och nominera vem du tycker är värd utmärkelsen "Årets förnyare 2012".

Så här står det i annonsen i Kyrkans Tidning:
Teologi lockar till samtal och reflektion. I sina bästa stunder är det en hisnande resa som vi gör tillsammans. Intresset vittnar om att det finns en längtan efter teologi långt utanför prästernas led.
Därför har Kyrkans Tidning, tillsammans med Gotlands kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling, instiftat ett pris, Årets förnyare i Svenska kyrkan, som delas ut för första gången 2010. Vi vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och ingjuter nytt hopp.
"Priset på 15000 kr utdelar årligen till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande och framåtvänd kyrka. Årets förnyare i Svenska kyrkan visar att teologi är en skapande verksamhet - något man gör tillsammans. Priset vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och gjuter hopp i Svenska kyrkan.

Nomineringen är öppen för alla. Du kan nominera en person eller en grupp som du anser är förtjänst av priset.

Senast den 1 mars ska förslagen vara inne, tillsammans med en kortfattad motivering. Priset utdelas söndagen den 13 maj 2012, i den gudstjänst som avslutar Gotlands kyrkvecka i Visby domkyrka. Maila din nominering till aretsfornyare@kyrkanstidning.se eller skicka ett brev till Årets förnyare, att; Gudrun Råssjö, Kyrkans Tidning, Box 22 543, 104 22 Stockholm.

Så - vem tycker du ska bli årets förnyare?

Inga kommentarer: