10 nov. 2011

Svenska kyrkans forskardagar på Kunskapskanalen

Från Svenska kyrkans webbsida hittar jag nyheten att Svenska kyrkans forskardagar sändes igår och idag - samt kommer att sändas den 20 november på kunskapskanalen.
Serie om kropp och religion
[2011-11-09 11:20]
Nu sänder Utbildningsradion serien Kropp och religion som bygger på inspelningar från Svenska kyrkans forskardagar. Serien visas på Sveriges televisions Kunskapskanalen från den nionde november.

Seminarieserien Se människan är en del av Svenska kyrkans forskardagar. Under temat kropp och religion samtalar sex forskare om frågor som handel med kroppsdelar, kyrkan och transpersoner, föräldraskap i en tid när vi ska bejaka vår individualism, mansrollen och kvinnorollen, och hur förhåller vi oss till vår kropp i en tid när det bara skriks efter perfektion, och hur förhåller vi oss till ett barn som inte är endast pojke eller endast flicka.

Fokus för samtalen är kroppen och hur vi på olika sätt ska förhålla oss till den, och här är det religiösa förhållningssättet ett. Samtalen är inspelade vid Svenska kyrkans forskardagar i Uppsala i oktober 2011, och moderator är Hanna Stenström.

redaktionen@svenskakyrkan.se

Kropp och religion på Kunskapskanalen

Kropp och religion visas i Kunskapskanalen den 9, 10, och 20 november.

Läs mer på Kunskapskanalens webbplats
Spännande att fler kan få ta del av Svenska kyrkans forskardagar! Synd att jag inte såg den här nyheten tidigare.

1 kommentar:

Martin Garlöv sa...

Hrmpf, det kan inte ha varit någon vidare spridning på förhandsinfo om den sändningen, om varken Carina E R eller jag (!) fått eller lyckats hitta :-)