15 okt. 2011

Strukturutredningen


Det är inte bara POSK som organisation som har lämnat in ett svar på strukturutredningen. (Du kan hitta alla POSKs svar här, med resonemang>>)

Frimodig kyrka har också lämnat in ett remissvar och deras synpunkter hittar du på deras blogg här>>

ÖKA har genom sin webbsida meddelat att de tänker lämna in ett svar, men ännu har jag inte sett något officiellt.

Att strukturutredningen berör och ruskar om, det är alldeles tydligt i de diskussioner som jag har hört och varit med om. Särskilt där det föreslås störst förändringar, som i stora samfälligheter.

Fortsätt diskussionerna, lyssna på varandra och våga pröva idéer och tankar mot varandra. Titta på de olika svaren, och fundera inte bara på hur det här kommer att påverka mig och min församling, fundera också hur det kommer att påverka kontraktet, stiftet och Svenska kyrkan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Strukturutredningen borde inte smusslas igen utan låt det få bli ett kyrkoval emellan så att frågan blir diskuterad av en bredare allmänhet än bara ett fåtal förtroendevalda (där 90% säker ändå bara orkat läsa sammanfattningen). Fast en öppen process skulle givetvis Centern och POSK förlora på som båda två är grundlurade då de tror att de räddat församlingarna, men i själva verket tömt allt innehåll i församlingsbegreppet på konkret innehåll.