20 okt. 2011

5000 som gillar

Hittade det här blogginlägget på Svenska kyrkan som jag lånar rätt av>>

Facebook – kyrka hemma hos dig

20Okt
Skapat av sigurhaf

Idag firade vi på arbetsplatsen att den facebooksida som vi jobbar med, Svenska kyrkan, har fått över 5000 följare eller ”gillanden”. I praktiken innebär det att någotsånär 5000 personer har valt att på sina personliga fb-sidor, få upp det material som vi administratörer för Svenska kyrkans fb-sida, lägger upp.

Jag märker att det finns en avfärdande attityd hos en del av dem jag pratar med: ”det var väl gulligt”, men tycker knappast att gillanden på Facebook utgör en viktig milstolpe.

Mot det vill jag invända! Svenska kyrkans fb-sida visst är en viktig sak som bör uppmärksammas! Det handlar om flera tusen människor som har en önskan att mötas på en kyrklig arena. Som vill följa och delta i diskussioner om tro och liv och ta del av det som sker i Svenska kyrkan.

När vi firar gudstjänst samlas vi i kyrkobyggnaden. När vi diskuterar på Facebook samlas vi, diskuterar och blir kyrka hemma hos dig, vi besöker dig på din arbetsplats, på pendeltåget och tunnelbanan. Din gästfrihet är ett förtroende som vi måste bli medvetna om och förvalta.

Gilla Svenska kyrkan på Facebook och delta, du med!
Självklart skall Svenska kyrkan finna på Facebook. Självklart är det bra att finnas där. Väldigt många av våra medlemmar befinner sig där och om vi menar allvar med att "finnas där människorna är" så är internet en viktigt del av människors liv idag.

Lika självklart är det att vi också erbjuder något helt annat. Att vi erbjuder gudstjänster där man kan få tända ljus, sjunga psalmer, få förbön och handpåläggelse, dela bröd och vin. Men… det är lika verkligt att få göra detta virtuellt, för den som inte, av olika anledningar, kan vara med. Ett samtal kan börja i ett medie för att sedan fortsätta i ett annat, eller leda till ett fysiskt möte.

Grattis till 5000 gilla, säger jag!

Inga kommentarer: