27 sep. 2011

Webbpris

Min uppmärksamme mentor och läsare, Martin Garlöv (bloggar på Brygubben>> och Livet i Svenska kyrkan>>) har gjort mig uppmärksam på att min blogg finns med som en av finalisterna hos Hela Kyrkans Webbpris>>

Alla som vill kan gå in och rösta! Det gör du här>>

Hela Kyrkans Webb är en konferens om hemsidebygge och sociala medier för församlingar och kristna i allmänhet.

Konferensen äger rum i Linköping.
Fredag 30/9 kl 18:00 - lördag 1/10 21:00.


Hela Kyrkans Webbpris – Finalen

Nu är det dags, här presenteras finalisterna i Hela Kyrkans Webbpris. Läs om kategorier och priser genom att följa den här länken.

Bästa församlingswebb

Bästa kristna organisationswebb

  • Dagen har en god tradition av att pröva nya grepp på nätet och hängde t ex inte med på tåget när nästan samtliga nyhetsmedier tog bort eller minskade möjligheterna att kommentera.
  • Diakonia har lyckats med sitt syfte i webbnärvaron. Hemsidan är enkel, snygg och har ett tydligt och bra call-to-action.
  • Linneahuset är en liten organisation som lyckas förmedla sitt uppdrag med all önskvärd tydlighet. Ett gott föredöme för många liknande organisationer.

Kristen up ‘n’ coming sociala medier-profil

  • Carina Etander Rimborg är en ganska ny och mycket aktiv bloggare som snabbt fattat att generositeten på nätet är en förutsättning för att nå ut.
  • Stefan Jämtbäck har på kort tid nått en stor skara följare på Twitter, varav de flesta långt utanför den kristna sfären. Stefan skriver som regel både spetsfundigt och eftertänksamt.
  • Tomas Lundström skrev för någon vecka sen en viktig text på Facebook om Sveriges ansvar för våra medmänniskor och asylpolitik. Texten fick en enorm spridning mycket snabbt och ligger därmed till grund för denna finalplats.

Församling i bäst behov av ny hemsida

  • Fårbo frikyrkoförsamling har en härlig blandning av gif-räknare och bambuser-sändningar. God vilja som skulle behöva en vidare puff.
  • Korskyrkan i Tyringe har gjort den enklaste tänkbara variant av hemsida. Det skulle kunna gå att göra mer här.
  • Missionskyrkan Frykerud hade en av Sveriges församlingars första hemsidor. Den har de fortfarande kvar.
__________________________________________________
Jag tycker det var roligt att bli nominerad och är mycket glad för det!

Inga kommentarer: