27 sep. 2011

Kyrkomötet är startat

Nu är kyrkomötet igång. I morse samlades alla olika nomineringsgrupper för enskilda överläggningar. Så även POSK.

Vårt presidium ledde oss genom de olika ärendena. Det är många viktiga frågor som kommer upp under kyrkomötet. Du kan läsa alla skrivelser, motioner och övriga handlingar här>> Alla ledamöter lyssnade och diskuterade uppmärksammat.

Och några hade förberett sig för en lång vecka med lite extra godsaker (en hel hink med lakrisgodis…)

På eftermiddagen var det inledningsgudstjänst. Jag filmade ingången (först klockringningen, jag älskar kyrkklockor, och sedan processionen under samiska jojk.)


Sedan var det Härnösands biskop Tuulikki som predikade. Den kan du höra här:


Och jodå… kronprinsessan var också där och jag tyckte nog att magen kunde skymtas. Efter gudstjänsten gick alla upp till universitetet och några var standarbärare.

Här ser du Roland Johansson som bär Stockholms stiftsstandar. Bredvid honom står Levi Bergström och kikar fram.

Sen eftermiddag och kväll har ägnats åt att starta arbetet i de olika utskotten. I mitt utskott som är Kyrkolivsutskottet har vi fått 24 motioner av de 98 som har kommit in. Av detta kommer vi att göra 21 betänkanden och vi har nu hunnit diskutera igenom 4,5 betänkande hittills.

Det blir spännande diskussioner eftersom vi alla sitter med olika erfarenheter, dels från vårt kyrkliga liv men många har också erfarenheter från andra områden, som kan tillföra viktiga synpunkter.

Inga kommentarer: