4 apr. 2011

Kort rapport från POSKs resa

POSK:s kyrkomötesgrupp har varit iväg på en studieresa till Berlin. Eftersom det inte gick att få ordning på internet under resan blev det inget direktbloggande, utan det kommer istället att komma rapporter från våra studiebesök under den kommande veckan.

Vi har varit på besök i Victoriaförsamlingen som den Svenska kyrkan i Berlin heter, vi har besökt Stadsmissionen i Berlin, vi har pratat med en av tyska kyrkans pfarrer i Berlin-Brandenburg som har berättat om strukturen i tyska kyrkan.

Vi besökte också Wittenberg och fick höra om Luther och jubileet som kulminerar 2017, när det är 500 år sedan Luther spikade upp sina teser. På söndagen var vi på gudstjänst i en tysk församling, med medlemsantal på 11 procent, och få anställda.

Som sagt - det kommer att komma fler och längre rapporter från dessa besök.

Med oss på resan fanns också AMOS - Jesus. AMOS-Jesus är en "gose-Jesus" som kan följa med på resan, runt om i världen. Och AMOS-Jesus fick följa med oss runt i Berlin.
Det kommer rapporter om det också. Här är Jesus utanför Svenska kyrkan i Berlin, det vita huset i bakgrunden. Svenska och Norska flaggan fladdrar i bakgrunden.

Inga kommentarer: