14 jan. 2011

Svenska kyrkan stödjer kyrkokartan.se


Svenska kyrkan har tagit ett beslut att stötta Kyrkokartan.se som startade 2008. 10000 kronor i månaden (120 000 kronor om året) kommer webbplatsen att få.
Kyrkokartan bygger på att människor själva tillför webbplatsen information om de olika kyrkorna. Den är idag en av de mest kompletta och informativa webbplatserna om kyrkor i Svenska kyrkan som finns.

Gott så! Och roligt att Svenska kyrkan tycker det är viktigt att satsa på något som redan finns istället för att försöka bygga upp något eget.

Martin Garlöv skriver på facebook och hoppas att detta innebär att Svenska kyrkan också vill satsa pengar på bibelsajten. Den har ju fått respit i 6 månader - vad som händer sen är oklart. Men jag hoppas, precis som Martin att det blir någon fortsättning.

Sen har vi detta med volontäråret. Under denna vecka skall det ha varit ett möte mellan Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga - jag hoppas att detta har gått bra. Satsningen på kyrkokartan är en 1/5 av vad det kostar att satsa på volontäråret. Jag hoppas verkligen att det också finns pengar till Volontäråret i kyrkostyrelsen budget!

Kyrkans Tidning skriver Svenska kyrkan samarbetar med kyrkokartan.se>>
Utvecklingswebben skriver Svenska kyrkan inleder samarbete med kyrkokartan.se>>

En av de som flitigast bidrar till kyrkokartan.se är POSKs egen Mikael Mogren. Finns din kyrka med? Bidra med mer information och komplettera webbsidan.

Inga kommentarer: