15 jan. 2011

Styrelsemöte i Göteborg


Sedan kl 9 i morse har POSKs riksstyrelse styrelsemöte och de kommer att hålla på fram till 21.00. Diskussionerna och samtalet har gått höga om Svenska kyrkan, församlingar, hur vi vill vara organiserade, vision, handlingsprogram och så vidare. Det känns inte som om styrelsen har lämnat något "odiskuterat". Väldigt spännande.

Det är så härligt att få sitta med och lyssna på en styrelse som är så engagerade, som har så mycket erfarenhet och som tar så mycket ansvar, att få höra vad de tycker och tänker.

Och jag vet att det finns så många fler engagerade POSKare runt om i våra församlingar i hela landet.

För precis så är det - vi som är POSKare vill vara med och ta ansvar och det gör vi genom de möten och samtalen vi har med varandra och med alla våra andra förtroendevalda.

I POSKs handlingsprogram står det:
En viktig uppgift för POSK är att skapa möjligheter för och uppmuntra människor med engagemang i Svenska kyrkans gudstjänst- och församlingsliv till att också ta ansvar som förtroendevalda i kyrkan. Till uppgiften hör att stödja dem genom utbildning, samtal och gruppgemenskap. Särskilt viktigt är det att intressera unga vuxna att bli förtroendevalda. POSKs kandidater utses lokalt där de är kända och engagerade och där det finns ett förtroende för dem som personer.
(…)
Samtal och gruppmöten inom POSK syftar till att belysa frågorna allsidigt och att hjälpa POSKs representanter att ta ställning. Den som är vald att representera POSK i styrelse eller nämnd rådgör och står i dialog med POSK-gruppen.

Inga kommentarer: