20 sep. 2010

Bokmässan och Svenska kyrkan

Kyrkans Tidning rapporterar>> om att Svenska kyrkans monter växer ytterligare på Bok&Biblioteksmässan i Göteborg som startar med fackmässan på torsdag och för allmänheten på fredag eftermiddag.
Svenska kyrkan erbjuder ett stort och digert mässprogram med massor med korta gratisseminarier och flera långa seminarieprogram. Du hittar alla program här>> (eller bläddra i tidningen genom att klicka på den)

Parallellt med bokmässan pågår en kompetensutbildning för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan. Varvat med seminarierna går deltagarna på spaning och får sedan samtala i grupper och får också särskilda föreläsningar. Läs om hela programmet här>>

Detta arrangemang på bok&bibliotek är det enskilt största som Svenska kyrkan har på annan arena än sin egen. Ett utmärkt sätt att träffa många nya människor.

Sen har jag också hört kritiken att bokmässan inte handlar så mycket om böcker längre - utan bara är jippo och annat. Det finns säkert en sanning i denna kritik - men oavsett detta så tycker jag att Svenska kyrkan har mycket intressanta program som tar upp viktiga frågor.

Kanske ses vi på bokmässan?

Inga kommentarer: