1 juli 2010

Mikael Mogren inleder på kyrkveckan

Inspirerande seminarium med Mikael Mogren

Mikael Mogren var inspiratör för Kyrkveckans första seminarium: Bönen idag - att förankras i livsnerven. Och nog nådde han djupt in till allas livsnerver! Jag skulle kunna lyssna på honom hur länge som helst. Så inspirerande, så kunnigt!

Mikael hämtar jämförelser från det dagliga livet så att alla kan känna igen sig. Föräldragårdens brunnsproblem löpte som en röd tråd för att förklara hur vi ska nå våra egna djup. Kökens utseende förr, i miljonprogrammets lägenheter och i nybyggda hus fick tjäna som förebild för att tala om öppenhet, stabilitet och kommunikation. Genom att varva sin föredragning med korta pass där var och en fick reflektera själv, eller tillsammans med bordsgrannen, och skriva ner ledord av olika slag, blev det också en undervisning i hur man kan få till en egen förbön.

På kvällens After Church ska det bli spännande att lyssna till Bertil Johansson som tillsammans med Volontärbyrån tilldelas priset "Svenska Kyrkans förnyare". Det är Visby Domkyrkoförsamling, Kyrkans Tidning och Gotlands Kyrkvecka som delar ut det. Själva priset överlämnas av K G Hammar under söndagens högmässa.

I eftermiddag ska vi också ta emot en grupp från vårt tyska vänstift Soest. Redan tidigare finns en representant för Köpenhamns Stift här, också det vårt vänstift. Kul att de vill delta i vår Kyrkvecka så att den redan år 2 blir internationell!!

/Inger Harlevi

Inga kommentarer: