1 juli 2010

Följ med på Gotlands kyrkvecka

Gästbloggare är Inger Harlevi från Gotland som under veckan kommer att berätta vad som händer under Gotlands kyrkvecka. Jag har fått lov att publicera alla hennes inlägg från hennes blogg.

Gotlands Kyrkvecka igång

30 juni
Gotland i strålande sommarsol - bättre inramning kan Kyrkveckan inte få. Ett önskemål från förra året vara att veckan skulle börja med en gemensam kick-off på ett tydligt sätt. Därför bussutflykt med möjlighet att bekanta sig med en deltagare som man inte kände tidigare. Alla fick också tillsammans med sin granne i bussen formulera kyrkans viktigaste framtidsfrågor. De synpunkterna ska jag ta mig an och använda för fredagens samtal med Lennart Koskinen i "Heta Stolen".

Målet för dagens bussfärd var vidunderligt vackert belägna Fröjel kyrka. Med utsikt över havet och Karlsöarna och sommarsolens blänk i havet, avnjöt vi en god buffet. Innan återfärden till Visby, berättade kyrkoherde Lasse Blom om kyrkan och naturligtvis MÅSTE vi bara sjunga Kolmodins Sommarpsalm i den med sommarblomster smyckade kyrkan. Det har Per Westberg filmat och lagt ut på Facebook.

Väl tillbaka i Visby var det dags för inledande mässa. Vår domprost Mats Hermansson har levererat många goda predikningar, men näst efter hans installationspredikan var det här det bästa han gjort: fantastiskt väl formulerade tankar om vår rädsla som ställer till det på olika sätt för oss - MEN den hopp- och tröstingivande röda tråden var "Var inte rädd. Jag fick hans predikan och ska läsa den många gånger, framförallt när livet känns som en promenad med grus i skorna.

Imorgon väntar vi med spänning på att få veta vem som har utsetts till Kyrkans Förnyare. På Facebook och Twitter kommer säkert korta budskap om dagens händelser att synas många många gånger

Foto: Per Westerberg (hämtat från Facebook)
För dig som vill följa med på Twitter så hittar du information under taggen #kyrkveckan
___________________________________
Och vem som blev Kyrkans förnyare vet du ju nu - jag skrev om det här>>

Inga kommentarer: