1 feb. 2010

Kyrkan bygger nytt


Oftast när vi hör talas om kyrkan så hör vi "minskade medlemsantal", "sälja kyrkor", "göra sig av med lokaler", "nerdragningar" och så vidare.
Men så är det inte bara.

Jag har ju förut berättat om Fredrik Modéus bok "Längtan efter liv" där han berättar om 35 församlingar som han besökt och undersökt. 35 församlingar som växer och där gudstjänstdeltagandet ökar. Där människor kommer, vill vara med, deltar aktivt i gudstjänster och andra aktiviteter.
Du kan se Fredriks Modéus föredrag om sin undersökning och boken, från POSKs kyrkodagar här.




Men det är inte bara böcker som händer. Det är också så att Svenska kyrkan bygger kyrkor. I Sollentuna i Stockholms stift håller man på för fullt att bygga en helt ny kyrka vid torget. Och i Torslanda i Göteborgs stift väntar man bara på klartecken från kommunen så sätter bygget igång. Se här>> Pengar till Amhults kyrka i Torslanda finns sedan flera år undansatta i budgeten i samfälligheten i Svenska kyrkan i Göteborg.

Det är alltså en gemensam angelägenhet för hela Svenska kyrkan i Göteborg att bygga en kyrka i Torslanda. 30 församlingar som gemensamt tar ansvar för att det finns lokaler att fira gudstjänst i, där en församling växer och behovet är stort.

Uppdaterad 22.20.
Kyrkans tidning skriver om Torslanda här>>

Inga kommentarer: