21 mars 2012

Livet värt att leva


Karlstads stift har genomfört sin temavecka - "Livet värt att leva". För den som är intresserad av att se det digra programmet och läsa om de olika programpunkterna så kan du göra det på Karlstads stifts webbsida.
Livet värt att leva 2012>>
Karlstads stift>>

Många intressanta programpunkter och mycket lokal press som har uppmärksammat kyrkan.

Biskop Esbjörn skriver på sin blogg med anledning av temaveckan.
Biskop Esbjörns tankar>>
Ibland blir det så påtagligt hur vi som kyrka lever i en för många anonym tillvaro. Förra veckan anordnade Karlstads stift åter en Livet värt att leva – vecka. Efter denna vecka med många samtal och möten på andra arenor än kyrkor och församlingshem blir uppmärksamheten stor.

Varje dag något i pressen. Åtskilliga hör dessutom av sig. Man talar om en angelägen kyrka som för samtal om livsfrågor. En kyrka som vågar lyfta tillvarons svåra frågor. Man berörs av människor som får komma till tals och berätta sitt livs historia.

Själv blir jag förstås glad över vad detta kan betyda. Vad jag däremot tänker är: Detta gör vi egentligen hela tiden. Vecka efter vecka förs livsnära samtal i kyrkan. Det finns väl knappast någon gudstjänst utan att de stora frågorna aktualiseras. Uppenbarligen märks det inte. Det är inte som det ska!
Sätter biskop Esbjörn tummen på ett av Svenska kyrkans problem? Att vi gör en massa bra verksamhet och möter människor i deras vardag - utan att det märks för fler än dem som är inblandade? Borde det vara annorlunda?

Uppdaterad 2012 03 22 kl 10.00
Kyrkans Tidning: Samtalsvecka i Karlstad engagerade hela stiftet>>

1 kommentar:

Lärande sa...

Jo, det borde vara annorlunda.
biskop Esbjörn talar väl.