13 okt. 2011

Har du anmält dig till Fairtrade-fika?


Det kom ett nyhetsbrev från Fairtrade. Läs hela nyhetsbrevet här>>

Fairtrade Challenge - en vecka kvar!

Startskottet för Fairtrade Fokus small av i lördags. Fairtrade-rapporten är släppt och nu är det en vecka kvar till Fairtrade Challenge. Men en ny världsmästare har seglat upp på scenen - kommer vi kunna matcha den nya mästaren?

Fairtrade Challenge

Nu är handsken kastad. Tyskland – det stora landet i syd – har utmanat oss ordentligt! Den 30 september knep de världsrekordet framför ögonen på oss. Då samlades 450 000 tyskar för att dricka 510 000 koppar Fairtrade-kaffe.

Men nu är det dags att visa var skåpet skall stå. Klart Sverige är det land som sätter världsrekord i Fairtrade-fika. Hjälp oss att ta hem världsmästartiteln och samtidigt göra skillnad för odlare och anställda i utvecklingsländer!

Du kan göra två saker:

1) Anmäl din fika nu på www.fairtradechallenge.se>>

2) Tipsa dina vänner!
Bjud in till fika, utmana en granne, din svärmor eller den andra avdelningen på jobbet!

Markera även gärna att du fikar på din profilbild på Facebook. Klicka här >>


Läs mer om hur Svenska kyrkan arbetar med Fairtrade>>

Ur POSKs handlingsprogram:

POSK anser att kyrkan ska tala tydligt om miljö och rättvisa. En ohållbar livsstil orsakar förutom sociala orättvisor och miljöförstöring också klimatförändringar. Vi riskerar alla, men främst våra medmänniskor i de fattigaste länderna, att drabbas av klimatförändringarnas konsekvenser. Vi människor kan bromsa den negativa utvecklingen genom att vi värnar skapelsen.

Ett sätt att ta ansvar är att endast efterfråga och konsumera varor och tjänster som producerats i en god arbetsmiljö som gynnar en hållbar samhällsutveckling i samklang med hela skapelsen. Därför är det naturligt att POSK förespråkar rättvis handel.

Inga kommentarer: