17 dec. 2010

Bibelsajten fortsätter ett halvår till!

Från bibelsajten kommer följande pressmeddelande:

P R E S S M E D D E L A N D E

Bibelsajten fortsätter – ett halvår till!

Under hösten har många hört av sig och reagerat starkt på beskedet att Bibelsajten upphör vid årsskiftet. Styrgruppen för Bibelsajten har fått besked från Frälsningsarmén, Syrisk-ortodoxa kyrkans ungdomsförbund och Svenska kyrkan att man är intresserad av att stödja sajten 2011. I nuläget har vi trots detta bara medel för att fortsätta ett halvår till efter årsskiftet.

I det läget har Svenska Bibelsällskapets styrelse beslutat att inbjuda alla kristna samfund och ungdomsorganisationer till ett möte i vår där alla erbjuds att komma med idéer kring hur Bibelsajten kan bli bättre och mer relevant för deras arbete. Om fler samfund vill vara med i en nystart hösten 2011 så kan Bibelsällskapet skjuta till extra medel för hösten, i väntan på en mer permanent lösning.

Vi hoppas att det stöd och den goda vilja som så många har uttryckt i ord också leder till handling och att de pastorer och samfundsmedlemmar som hört av sig till oss nu hör av sig till sina kyrkors ledning och trycker på för att fler ska vilja fortsätta arbetet med Bibelsajten!

Svenska Bibelsällskapet, Svenska Kyrkans Unga, Sveriges Unga Katoliker.

—–
Malin Berggren

Informatör
Svenska Kyrkans Unga
751 70 Uppsala
Tel direkt: 018-640 651
Tel växel: 018-640 640
www.svenskakyrkansunga.se

_____________________________________________________

Detta var ett glädjande besked som gav respit under sex månader. Jag hoppas nu bara att Svenska kyrkan och dess kyrkostyrelse tar tillfället i akt att samverka och hjälpa till med samarbetet så att bibelsajten kan få fortsätta.


Grattis säger jag!

POSK säger i sitt handlingsprogram:

POSK menar att det är nödvändigt att prioritera barn och ungdomar. Unga människor behöver mötas av vuxna som är närvarande där ungdomarna befinner sig, till exempel i skolan eller i gemenskapen på internet.

Kyrkans Tidning: Bibelsajten räddad - tillfälligt>>
Svenska Kyrkans Unga Fortsättning följer>>

Uppdaterad 20101220
Dagen: Ett halvår till för nedläggningshotade Bibelsajten

1 kommentar:

Anonym sa...

Då var det "bara" diakonala året kvar att rädda. Vad gör POSK?