20 dec. 2010

1000 dagar kvar till valet


Idag är det 1000 dagar kvar till kyrkovalet 15 september 2013.

1000 dagar som vi fortsätta att bygga kloka, starka, friska, livaktiga, delaktiga församlingar. 1000 dagar som vi ska använda till att leva våra liv som kristna och genom vårt förhållningssätt till livet och till Gud skapa det intresset som gör att andra säger "Vad är det som händer där?" "Varför verkar de ha så roligt?" Vad är det som gör att min granne/arbetskamrat/vän/make/maka väljer att gå i kyrkan varje söndag?" och till slut säger "-Jag vill också gå dit, jag vill också vara med!"

Det skall vi ägna dessa 1000 dagar till.

Som POSKare skall vi också vara tydliga med vad vi vill driva och göra i vår församling. För att vi om 1000 dagar skall kunna säga "Titta, vi ville ha fler konfirmander, ha fler gudstjänster, utöka närvaron på äldreboendet, få fler frivilliga involverade och av detta har vi lyckats med…" - och så räknar vi upp vad vi har gjort, stort som smått.

Vi vill att kyrkan skall styras av de som är med och är aktiva i våra verksamheter i kyrkan. Vi vill att det skall vara tydligt att om vi får ansvaret i Svenska kyrkan så tar vi också ansvaret - hela vägen. Det kan innebära tuffa beslut, men det är beslut vi tar för att vi tror att det är klokt för Svenska kyrkan.

Det är viktigt att vi som är engagerade i våra församlingar är med och diskuterar det som händer i Svenska kyrkan nu. Som när strukturutredningen kommer till våren med sina förslag på hur Svenska kyrkan skall vara uppbyggd. Vad en församling är och hur vi skall styras och hur vi skall vara organiserade.
Och kyrkohandboksförslaget som kommer, hur vi skall fira våra gudstjänster. Det är superviktig! Här måste vi vara med och pröva, diskutera och föra de teologiska och praktiska diskussionerna i våra församlingar och gudstjänstgemenskaper.

Detta skall vi göra de kommande 1000 dagarna.

Inga kommentarer: