13 sep. 2010

Mod att våga förändra/s


I Göteborg så märker vi av att det börjar dra ihop sig till bok och biblioteksmässa (B&B). Åtminstone vi som brukar hålla utkik efter detta.

Svenska kyrkan är den största (till ytan) utställaren på B&B och så även i år. Det erbjuds också många fria seminarier som spänner över en stor bredd. Huvudattraktionen i år är Mputo Tutu, Desmond Tutus dotter. Du kan läsa om hela programmet här>>

Engagemanget på B&B är också det största enskilda evenemanget som Svenska kyrkan gör på annan arena än sin egen. Här möter Svenska kyrkan människor som aldrig skulle få för sig att gå till kyrkan i annat fall - men väljer att gå på seminarier eller komma och dricka gratis kaffe i montern. Ett bra sätt att få till ett samtal.

Något som är nytt för i år är den kompetenshöjande utbildning "Mod att våga förändra/s" som Kyrkans Tidning och Amos ordnar tillsammans med "Se människan" och Sensus. Läs hela deras program här>> Ett fantastiskt program. (Tror till och med att det kan finnas möjlighet att hoppa på utbildningen även om anmälan har gått ut…)

(teckningen är Parsmo/Kyrkans Tidning)

Inga kommentarer: