31 mars 2010

Tron berör - över alla gränser

Läser på bloggen Livet i Svenska kyrkan att Svenska kyrkans unga i Karlstads stift skall fira påskmässa tillsammans med ungdomar från Ecuador, i Ecuador. Detta gör man med hjälp av Skype över internet.

Just nu har SKU besök av fyra personer från Ecuador som befinner sig i Karlstads stift fram till 7 april. Läs mer här>> Det är en del av Projekt Compañero som Karlstads Svenska kyrkans unga drivit i snart 30 år. Läs mer om detta här>>

Och jag tänker på vad det står i POSKs handlingsprogram:

Känslan av samhörighet med Svenska kyrkan beror mycket på de kyrkliga kontakterna under barn- och ungdomstiden. Konfirmationsseden viker och de ungdomar som idag väljer att konfirmeras är i minoritet. POSK menar att det är nödvändigt att prioritera barn och ungdomar. Unga människor behöver mötas av vuxna som är närvarande där ungdomarna befinner sig, till exempel i skolan eller i gemenskapen på internet.

Gudstjänstlivet måste erbjuda möjligheter för familjer och ungdomar att delta. Kyrkan måste använda många olika former för att involvera barn och ungdomar, såväl traditionella som nyskapande för att behålla deras engagemang. POSK menar att en stark barn- och ungdomsrörelse är viktig för kyrkan och stöder Svenska Kyrkans Unga.


Uppdaterad 1 april 2010 kl 9.40
Från kyrkans tidning



Inga kommentarer: