23 sep. 2009

En Post-valblogg?

Funderade just idag på att det kanske inte skall vara en POSKvalblogg längre (om det nu någonsin har varit det) det kanske skall vara en POST-valblogg… he, he

Ja, nu kommer ni under veckan att få stå ut med kyrkomöteskommentarer och annat som har med kyrkan att göra.

Det kommer också att finnas mycket valarbete kvar att göra. Nämligen skall ni lokalt bestämma hur kyrkoråd, nämnder och utskott ska se ut. Utbildning av nya kandidater. Mentorskap. Fundering på hur vi skall genomföra våra mål med församlingen under mandatperioden. Så roligt och ibland jobbigt. Men faktiskt mest roligt.

Jag har idag fått besked från kyrkovalskansliet att personrösterna och därmed det slutgiltiga valresultatet kommer i mitten på oktober. Personrösterna räknas på stiftskanslierna. Vi skall kanske vara glada att det inte är högre valdeltagande för då hade vi väl inte fått resultatet förrän om två månader… Nej, det där var lite elakt, personalen på stiftskanslierna gör sitt allra bästa - jag vet hur fullt upp de har haft med blanketter och valsedlar och allt pappersarbete.

Alla som jobbar på stiftskanslierna borde gå att värva till POSK nu - eftersom vi endast vill ha direktval till församlingsnivå och indirekt val till alla andra nivåer. Nu när stiftskanslierna ser hur absurt systemet är, när de har hela sitt kansli ockuperat av valsedlar, så borde det vara en enkel match att få dem att rösta på POSK till nästa val.

Eller kanske den FISK-are som igår berättade hur hon hade blivit av med körkortet i tre månader eftersom hon hade kört 59 km/tim på en 30-sträcka. När hon var ute och levererade valsedlar… Kanske kan hon också se fördelen med direktval till församling, indirekt val till alla andra nivåer.

Ett billigare och enklare val - samt mer säkert och demokratiskt för Svenska kyrkan. Säger vi i POSK.

Inga kommentarer: