6 mars 2009

Möten och glada nyheter

Igår kväll hade Göteborgs kyrkliga samfällighet ett möte för de ledamöter som sitter med i kyrkofullmäktige. Vi gick bland annat igenom remissen "Styra och leda" och fick höra hur vår kyrkonämnd svarat och jämföra detta med svaren och funderingarna som finns i riksPOSKs underlag. Det blev många bra diskussioner.

Givetvis svarar man olika på frågorna beroende på vilket perspektiv och erfarenhet man har. Församling eller samfällighet, bra eller sämre kyrkoråd och/eller kyrkoherdar och allt vad det kan röra.

Det som är viktigt är i alla fall att försöka sätta sig in i frågorna. Och visa att som kyrka/församling så bryr vi oss om demokratifrågorna! Och vi gör det genom att svara på remissen.

Sen den glädjande nyheten. Jag pratade med en av våra stiftsordförande i POSK. I dennes stift är det en helt ny grupp på gång, på ett ställe där det inte funnits POSK förut. När allt är klart kommer vi att tala om var det är. Men till dess säger jag bara - så där lite hemlighetsfullt - VÄLKOMNA! Och vi ser fram emot när vi kan få berätta var ni finns!

Jag får skicka ut ganska många startpaket. Jag möter ofta människor som tycker precis som vi i POSK - ingen partipolitik i kyrkan och kyrkligt förankrade människor i kyrkans styrelser. (precis som ingen skulle sätta någon som inte kan något om fotboll eller hade det intresset alls, i en fotbollsförening.)

Läs gärna vår artikelsamling på vår webbplats. Där finns flera artiklar som stödjer just POSKs linje i dessa frågor.
>>POSKs pressklipp>>

Inga kommentarer: