22 okt. 2008

Många skärmar är det…

I trapphallen utanför plenumsalen finns det möjlighet för ledamöterna att gå och ta en fika och eventuellt prata om ärenden. I hallen finns också TV-skärmar så man kan följa med i debatten även om man inte är i plenisalen.

I trapphallen finns det flera utställare som vill vara med och ge ledamötena information om sin verksamhet. Så här många tror jag aldrig det har varit förut. Det är knappt vi får plats vi ledamöter.

Där är EFS (Evangeliska Fosterlands Stiftelsen), Hela jorden (fd Lutherhjälpen och SKM), Sensus, Följeslagsprogrammet i Palestina som drivs av SKR (Sveriges Kristna Råd), Interfaith Climate Summit Uppsala (miljömötet som Ärkebiskopen bjudit in till i november), KyrkA, Stiftsgården Stjärnholm, Finansenheten på kyrkokansliet, Verbum, Volontäråret, Svenska kyrkans Unga, Svenska kyrkans kanslistöd.

Det är rena månglarna i templet. Men samtidigt är det bra att utnyttja möjligheten att få lära känna olika delar av vår Svenska kyrka. Nu är vi ju på en profan plats så det är inte hela världen. Så här ser det ut mer skärmar ut över allt.

Inga kommentarer: