12 okt. 2008

Gränsland

Gränsland är namnet på den utställning som öppnade på Röhsska museet igår. En utställning med scener gjorda av bibliska figurer. Det är en utställning som är ett religiöst samarbete mellan Svenska kyrkan, Judiska församlingen och Muslimska församlingen samt Röhsska museet.

Lena Forsberg, församlingspedagog, heter projektledaren som har tillverkat alla figurerna och gjort utställningen. Utställningen visar scener från bibeln, tora och koranen där våra skrifter är gemensamma. Till alla scener finns hänvisningar till biblen tora och koranen som beskriver var man kan hitta dessa texter.

Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten och för skolklasser och kommer att vara utställd på Röhsska under ett år.

Från Röhsskas webbplats kan vi läsa:

11 oktober – september 2009
>> GRÄNSLAND x 2
Ett land utan gränser, där berättelser och scener som är gemensamma för Bibeln, Torarullarna och Koranen får tala sitt eget språk, bortom orden och teologin. Idé och gestaltning av församlingspedagog Lena Forsberg.
Röhsska museet visar från samlingarna sådant som har anknytning till tro och samfunden, som bönemattan, bokband och krucifix.
Gränsland är ett samarbete med Svenska Kyrkan, Muslimska församlingen och Judiska församlingen i Göteborg samt Sensus studieförbund.

Läs mer här


Följande bilder tog jag med min mobil vid venissagen igår.

Adam och Eva i Paradiset

Jacobs stege

Jerusalem

Guldkalven

Moses

Inga kommentarer: