11 dec. 2012

Om Göteborg…

Igår hade stiftsstyrelsen i Göteborg sammanträde hela dagen och diskuterade bland annat frågan om Göteborgs kyrkliga samfällighet och om det ska bli ett eller nio pastorat.
__________________________
Uppdaterad 14.00
Beslutet är klart. Det blir nio pastorat i Göteborg. Med röstsiffrorna 7-7 och biskopsutslagsröst vann förslaget om nio pastorat.
Nio pastorat i Göteborg>>
___________________________

Idag kommer de att ta beslutet. Diskussionerna har gått höga här i Göteborg och det är tydligt att det inte finns någon starkt majoritet för varken den ena eller den andra linjen.
Göteborgs stift>>
Göteborgs kyrkliga samfällighet>>

Enligt Jonas Ransgård (m) facebookstatus i morse var det 7-7 med biskopens utslagsröst som skulle avgöra beslutet idag. Om detta stämmer lär vi få veta senare i eftermiddag.

Ikväll har Göteborgs kyrkliga samfällighet kyrkofullmäktige och vi kommer att få veta hur det har gått. Oavsett vilket beslut det blir så blir det jobb för alla förtroendevalda att ta tag i efter årsskiftet.

Gunnar Edqvist
I samband med middagen efter kyrkofullmäktige idag kommer också Staffan Holmgren-medaljen att delas ut till Gunnar Edqvist.
Medaljen delas ut en gång per mandatperiod till en person, som gjort sig förtjänt av Svenska kyrkans uppskattning för insatser inom kyrklig förvaltning.
Gunnar Edqvist får Staffan Holmgrenmedaljen>>

Henrik Tobin årets kulturstipendiat
Henrik Tobin
Ytterligare en utmärkelse delas ut när kulturutskottet delar ut kulturpriset. Det går i år till Henrik Tobin, musiker och författare. Många känner honom säkert som chefredaktör i Kyrkomusikernas tidning. Han kommer att använda kulturpriset för att skriva ytterligare en bok säger han.
Henrik Tobin årets kulturstipendiat>>

Inga kommentarer: