Fredriksdal säger nej till en levande julkrubba med deltagare från två församlingar. Kyrkofullmäktiges ordförande Eva Åsare (M) är mycket kritisk och undrar om julfirandet enbart ska vara ett kommersiellt jippo.
- Jag är bedrövad och tycker att det här går över en gräns. Vad är det man firar på Fredriksdal? frågar hon i Helsingborgs Dagblad.
- Får man sälja en julstjärna? Får man sjunga O helga natt på Konserthuset?
Efter kritiken har kulturchefen Andrea Danielsson dock lovat att kulturförvaltningen ska återuppta en dialog med kyrkan.

Ja, det är bara att hoppas att  tjänstemännen tänker om. Det är ju helt otroligt att det ska vara en sådan skräck för allt som är kristet - utan att man för den skull funderar på alla religiösa attribut och traditioner som vi har. Av alla olika slag.

Lika dumt som att inte släppa till församlingarna att finnas till hands utanför skogskyrkogården i samband med allhelgonahelgen.

PS Jacob Sunnliden skojar till det och skriver på sin facebooksida "Enligt ryktet har nu kristna smitit in på Fredriksdal och gömt sig där. Jag har lyckats komma i kontakt med en aktivist som uppger att hen kommer vara gömd där fram till julmarknaden."

Helsingborgs Dagblad: Jesusbarnet portat från julspel på Fredriksdal>>

Uppdaterad kl 18.15
Jacob Sunnliden har gjort en aktion mot Fredriksdal.