24 feb. 2012

Så kan man fira prinsessan

Glädjen över ett nytt barn är vi många som har fått uppleva. När en graviditet har gått bra, när barnet föds och är friskt. Miraklet med ett nytt liv.
För den som vill vara med och fira den nya prinsessan (eller kanske ett annat nyfött barn i din egen närhet) så skriver Svenska kyrkan på sin webbsida>>

Fira prinsessan med en gåva till gravida i Sydafrika

Kronprinsessan Victoria är Svenska kyrkans beskyddare. Här invigningstalar hon i Uppsala Domkyrka under öppningsceremonin för Interfaith Climate Summit.

Kronprinsessan Victoria är Svenska kyrkans beskyddare. Här invigningstalar hon i Uppsala Domkyrka under öppningsceremonin för Interfaith Climate Summit. Foto: Magnus Aronson/IKON

Vi gratulerar vår beskyddare Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel till Sveriges nyfödda tronarvinge! Svenska kyrkans internationella arbete skickar idag ut ett SMS till alla våra mobila givare med vädjan om gåvor till Philaniprojektet för gravida kvinnor och spädbarn i Sydafrika.

I mer än tio år har Kronprinsessan Victoria varit beskyddare för Svenska kyrkans internationella arbete. Med stort engagemang har hon bland annat mött kvinnogrupper i Bangladesh som lyckats förändra sina liv genom mikrolån och utbildning.

Betydelse för nästa generation
Vid besöket och mötena med kvinnorna i Bangladesh, sammanfattade Kronprinsessan sina intryck så här:

– De personliga berättelserna är starka minnen. Det har varit fantastiskt att möta alla dessa kvinnor och att se deras stolthet över det de lärt sig och det de gör. Det får betydelse för nästa generation.

När Kronprinsessan och prins Daniel nu fått en liten dotter vill Svenska kyrkan påminna om behovet av stöd till utsatta mödrar och små barn.

Många gravida drabbade av hiv
Projektet i Philani handlar om att ge stöd till gravida kvinnor och föräldralösa barn i Kapstadens kåkstäder. Svenska kyrkan har bidragit till att bygga upp fem kliniker spridda över ett stort område med så kallad ”informell bebyggelse”, och en befolkning på närmare en miljon.

Philani har också tre stora program i samhället utanför klinikerna i formen av uppsökande verksamhet med rehabilitering av undernärda barn i hemmen och stöd till gravida kvinnor och föräldralösa barn, många direkt påverkade av hiv och aids.

Det är enkelt att stödja Philaniprojektet i Sydafrika: sms:a ordet BARNEN till 72950 så ger du 50 kronor till det ändamålet.

Svenska kyrkans internationella arbete

Vi är just nu inne i Svenska kyrkans stora fasteinsamling>>. Om du inte vill skänka pengarna till Sydafrika så finns det många fler sätt att vara med och utrota hungern i världen. Att ge alla barn en bra start i livet, möjlighet att äta sig mätta med mat och rent vatten, toaletter och skolor.

Svenska kyrkans internationella arbete>>

Inga kommentarer: