21 okt. 2011

Inget moderatparti i kyrkovalet 2013

Så var det klart. Moderaterna som parti ställer inte upp i kyrkovalet 2013! Äntligen, är väl ett passande utrop så här på fredagskvällen.
Vad det kommer att innebära i praktiken vet jag inte ännu. Från Maria Kjellberg-Brodahl får jag twittermeddelandet, när jag som POSK twittrar ut att moderaterna inte ställer upp:
POSK
Moderaterna ställer inte upp i 2013
Maria Kjellberg
jodå, men inte som parti utan som förnyare :-)

Jaha - som förnyare. Det blir spännande att se. Om det nu är så att någon moderat känner att det blir för mycket att förnya sig innan kyrkovalet 2013 så är man mer än välkommen till POSK eller någon av de övriga partipolitiskt obundna grupper som idag redan finns i kyrkomötet.

Det som är spännande att se är ju hur detta kommer att slå i resultaten i kyrkovalet eftersom moderaterna idag är en av de tre största grupperna i kyrkomötet.

Då är det frågan hur länge (S) och (C) kan hävda att de som politiskt parti skall ställa upp i kyrkovalet.

Kyrkans Tidning: Moderaterna lämnar kyrkovalet>>
 1. Moderaterna beslutade att lämna kyrkovalen
  Sveriges Radio -
  Moderaterna kommer inte att ställa upp i kyrkoval i framtiden. Det beslutade partistämman i Örebro idag. Redan i valet 2013 lämnar partiet valen. ...
  2 relaterade artiklar
 2. Moderaterna hoppar av kyrkoval | Inrikes | SvD

  www.svd.se/nyheter/.../moderaterna-hoppar-av-kyrkoval_6572653.s...
  51 minuter sedan – Moderaterna har gjort sitt i de svenska kyrkovalen. Från 2013 kommer man inte längre att ställa upp som parti, beslutade som väntat den ...
Uppdaterad 23 oktober kl 08.20
Frimodig kyrka bloggar: Nu är det klart, moderaterna lämnar kyrkovalen>>

1 kommentar:

Bengt Held sa...

Ett klokt beslut av Moderaterna. Jag har ikväll på Facebook lämnat följande kommentar.

"M har visat politiskt ledarskap och civilkurage när de beslutat att inte som parti kandidera i val till Svenska kyrkan. Men tre riksdagspartier är ännu för att som partier blanda sig i SvK:s arbete trots att vi inte har någon statskyrka, s, c och sd. Att sd gör det är helt väntat med dess vurm för nationalism och kristendom men det är en gåta att s och c har samma policy. Svenska kyrkan är inte något Folkets hus, det är ett religiösa samfund, Sossar och centerpartister lämna samfunden i fred och ägna er åt partipolitik där den hör hemma. Basta."

Bengt Held
Ansvarig för bloggen Helds HBT-nyheter
www.bengtheld.blogspot.com