13 sep. 2010

Barn och Frälsarkransen; AnneLi Amilon

När jag varit ute och haft inspirationsdagar kring Frälsarkransen och mött så många fantastiska människor fyllda av lust och kreativitet, har jag fått frågan om det finns något metodmaterial för barngrupper kring Frälsarkransen.

Boken Barn och Frälsarkransen är ett resultat av dessa möten som gav mig inspiration att skriva ett sådant.


Barn och Frälsarkransen; AnneLi AmilonPrecis som i Frälsarkransen Metodbok, vill materialet inspirera till övningar och metoder som inte endast riktar sig till "knoppen" utan framför allt till kroppen!

Här finns rim och ramsor för de små barnen, cirkeldanser, nyskrivna pärlsånger, andaktsberättelser om Nilla och Alvin, draman, upplevelsevandringar och mycket mera. Hoppas att du som läsare hittar något som kan bringa glädje i ditt viktiga arbete med barnen.

AnneLi

Från Verbums informationsblad

AnneLi Amilon har skapat en konkret och handfast plocklåda för den som önskar arbeta med Frälsarkransen.

Utgångspunkten för boken är radbandet Frälsarkransen (upphovsman, Martin Lönnebo). Utifrån radbandet har AnneLi tagit fram och själv provat sig fram till många olika typer av aktiviteter. I boken får du en sammanställning över dessa.

Boken inleds med en pedagogisk och teologisk introduktion. För att därefter komma in på arbetssätt och metoder som kan användas. Exempel på metoder, andakt, kropp och rörelse, upplevelse, skapande och samtal. I slutet av boken presenteras också Pärlgudstjänster med små och stora.

Inga kommentarer: