Om jag skulle summera vad som har hänt och skett under de här dagar är inte möjligt för mig. Jag har inte varit med på så mycket. Men Martin Garlöv har samlat flera som rapporterar från Världens fest på bloggen "livet i Svenska kyrkan" här>>
Själv har jag ju gjort några olika bambusersändningar från vårt tält och alla dessa kan du se på POSKs kanal här>>
Mycket har varit väldigt, väldigt bra. Bra organiserat, festmåltiden var en superhöjdare. Mötena med människorna kanonbra. Oftast är det ju i en kösituation, när man väntar på mat/kaffe, eller sitter och delar matbord som de spännande mötena uppstår.
Nästa gång kommer Världens fest att vara i Malmö 2012. Då kommer POSK att finnas med igen. Till Malmö skulle jag vilja skicka med följande förslag på förbättringar.
- Daglig mötestidning vore spännande.
- Uppdaterad blogg, bambusersändningar, uppdaterad facebooksida, mer aktivitet på nätet helt enkelt.
- Kortare och tajtare gudstjänster - öva dem så att det flyter smidigt.
- Inga långa predikningar med översättare.
- Mycket mer sång - gemensam sång. Kyrkans folk är ett sjungande folk - utnyttja det!
- Ha utställningstälten bredvid stora mötesplatsen så det blir mer rörelse på båda ställena.
- Låt Svenska Kyrkans Unga ta mer plats.
- Låt Jesus synas än mer, låt det inte bara bli ett möte där vi visar på vad vi gör, utan också orsaken till varför vi gör det.
Det jag kanske var lite förvånad över är att nationaldagen inte på något sätt nämndes i gudstjänsten, idag den 6 juni. Varför inte det? När det till och med finns en särskild nationaldagsbön i psalmboken som man skulle kunna använt. Eller den bönen som bes över hela Sverige tillsammans idag, Sverigebönen>>
En annan sak vill jag också skicka med. Ärkebiskop Anders Wejryd talade om detta möte som det enda och stora mötet som Svenska kyrkan gör. Om det nu inte kallas för riksmöte som de möterna som vi hade förut i Luleå (1995) och Göteborg (2000) så gör åtminstone inbjudna bredare till Världens fest. Låt det inte bara handla om det internationella arbetet, låt inbjudan riktas bredare ut till församlingarna. Låt stiften ordna gemensamma resor med buss eller tåg. Låt dessa möten bli Svenska kyrkans möte, där alla får komma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar