28 maj 2009

Förlängd anmälningstid

Nu har stiften skickat ut ett brev med vilka församlingar som har förlängd anmälningstid på kandidater till kyrkovalet. Brevet har skickats ut till alla anmälda ombud/företrädare i stiften.

Det gäller församlingar och pastorat där det inte är tillräckligt många anmälda - ens om man lägger samman alla namn som står på alla listor. Brygubben berättar på sin blogg att det till exempel finns flera församlingar i Uppsala stift där man inte har någon kandidat - överhuvudtaget!

Här är världens chans för aktiva församlingsbor att gå in och ta lokalt ansvar för den egna församlingen.
Eller är det så att kyrkoordningen har rätt? Är det så att vi måste lägga samman församlingar för att det är så få som vill ta ansvar och sitta i kyrkoråd.

NEJ - det tror jag inte. Jag tror att det finns massor av människor som är intresserade av att få vara med och ta ansvar i församlingen. Men kanske har vi nomineringsgrupper - eller de anställda i församlingen, varit för dåliga på att berätta om att det behövs?

Ja, inte vet jag. Men det jag vet är att det finns en kanonchans att vara med och ta ansvar om det saknas kandidater i den församlingen där du bor.

Se vilka kandidater som ställer upp i ditt stift och i din församling här>>

Inga kommentarer: